Elk jaar maakt Flexa de kleur van het jaar bekend, waar Oker Goud de kleur van 2016 was, Denim Drift de kleur van 2017, is Heart Wood de kleur voor 2018.

Ze hebben voor deze kleur gekozen om je weer in contact te laten komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur. Samen met diverse internationale designexperts en trendwatchers zagen zij dat er over de hele wereld steeds meer behoefte ontstaat aan huiselijkheid. Omdat Heart Wood in verschillende kleurcombinaties een geruststellende, levendige of juist rustgevende werking kan hebben, is dit de perfecte kleur voor die mondiale trend.

Voor elke woonstijl is er wel een kleurcombinatie te maken met deze volwassen grijsachtige roze met een warme bruinige gloed. De kleur laat zich goed combineren met natuurlijke materialen als hout, leer en keramiek.

In combinatie met wat koelere tinten als Denim Drift en vergrijsde blauwen is hij erg mooi, maar ook met nu zo populaire kleur groen doet ie het erg goed. Van vergrijsde pastelgroen tot de donkere olijf- of legergroen, deze veelzijdige kleur past zich heel goed aan. Ook met de zachtere roze tinten die je nu ook veel ziet maakt deze Heart Wood een prachtige meer romantische combinatie. Maar door deze kleuren te combineren met bijvoorbeeld zwart staal of wat ruwer hout maak je juist weer een heel stoer interieur.

Gratis interieuradvies

Zoals gezegd, voor iedere woonstijl is er een passende combinatie te maken. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze interieurstylisten en ontdek de eindeloze kleurmogelijkheden voor onder meer uw bankstel, vloerkleed, gordijn of relaxfauteuil!